OPTIMAL SKÖTSEL AV DINA SHUS TOFFLOR 

 

1. Fräscha upp genom att lufta
Tofflor av ull har en naturlig förmåga att självrengöra sig. Låt dina SHUS-tofflor vila ibland och lufta dem regelbundet så bibehåller de sin fräschör.

2. Ta bort fläckar försiktigt
Om fläckar uppstår rekommenderar vi försiktig rengöring av skorna, genom att badda fläcken med en lätt fuktig trasa och ulltvätt. Upprepa processen vid behov, se alltid till att tofflorna är torra innan du upprepar fläckborttagningssprocessen.

3. Ta bort damm med dammsugaren
Håll dina SHUS-tofflor fria från damm genom att dammsuga eller försiktigt blåsa dem rena. Lädersulor kan rengöras med en läderborste.

4. Skötsel av gummisulor
Torka av gummisulorna med en fuktig trasa och se till att de torkar ordentligt efter rengöringen.

5. Var uppmärksam på halkrisker
Naturgummi och lädersulor kan bli halavåta eller kalla ytor som klinker eller kakel.

6. Ta bort överflödig ull
Vid första användningen och de följande första 3-4 gångerna, kommer du att uppleva att dina SHUS-tofflorfällerlite extra ull. Detta beror på ullens naturliga behandling. Ta enkelt bort överflödig ull och använd dina SHUS-tofflor som vanligt.

 

tar man hand om tofflor 

Tvätt: Ull har en inbyggd självrengörande förmåga, så det rekommenderas att lufta dina ulltoffloratt de håller sig fräscha. Vid fläckar kan du försiktigt rengöra området med en lätt fuktig trasa och ulltvätt. Torka tofflorna noggrant mellan rengöringsomgångarna. 

Dammsugning: Ulltofflor som våra SHUS-modeller kan dammsugas regelbundet för att ta bort damm och smuts. 

Skötselprodukter: Vanligtvis är det inte nödvändigt att impregnera ulltofflor, men om du använder dem utomhus ofta kan en lätt impregnering vara en bra idé. 

Sulor: Tofflor har som regel lädersulor eller gummisulor. Lädersulor kan borstas och rengöras med en stel borste, såväl som impregneras. Gummisulor kan torkas med en fuktig trasa. 

Förvaring: Förvara dina tofflor på en torr plats och så de kan luftas. Ullen i tofflorna kan ock dra nytta av attvila ibland. 

SÖK VÅRT SKOUDDVAL HÄR