Procedur för ulltofflor

– Våra handgjorda filtskor är gjorda av 100% ren ull, som är giftfri, icke-allergisk och färgad av AZO-fria färgämnen.

Dessa skor är 100% handgjorda av hårt arbetande och hängivna kvinnor från Nepal, vilket gör våra skor mer värdiga och unika.
Vårt främsta mål är att ge så många anställningsmöjligheter till så många hemmafruar i Nepal som möjligt, som inte kunnat skaffa sig utbildning på grund av fattigdom och andra orsaker.

– Våra skor är tillverkade efter många månaders forskning och utveckling för att ge våra kunder stor tillfredsställelse med sin värme, unika design och komfort.
Våra skor finns också i olika unika mönster och vackra färgkombinationer.
Ullen färgas endast med miljövänliga färgämnen, som inte innehåller några skadliga kemikalier.

 Tillverkningsprocessen för filtskor

  1. Ullen kardas och färgas i önskad färg, vilket är den första processen i hela uppgiften.
  2. Ullen placeras eller formas i ett bottenvirke för att starta tovningsprocessen, som inkluderar kontinuerlig handpressning i några timmar med ljummet vatten och tvål / tvättmedel. I denna process fästs små ullfibrer till varandra för att bilda en hel sko form.
  3. Formationer av fotformade extraktionerna torkas i solen för att ta dem till nästa process.
  4. Sedan läggs ett extra lager till i innersulan för att göra skon mer bekväm att bära och slutligen justeras lädersulan så att skon blir komplett.

På detta sätt avslutas processen från får till dina fötter med engagemang och hårt arbete från kvinnorna som arbetar för oss.

Vårt huvudsakliga mål är att ge arbete och stärka de kvinnor som har gjort dessa vackra skor.